Als een kind moeite heeft met sociale contacten, zijn of haar eigen emoties en ook die van anderen moeilijk begrijpt en van streek raakt bij veranderingen, kan dat wijzen op autisme. Autisme is een prikkelverwerkingsstoornis, waarbij het kind niet goed in staat is om alle prikkels die zij ervaren, zowel vanuit zichzelf als vanuit de buitenwereld, te verwerken. Zij hebben moeite om zichzelf en de wereld om hen heen te begrijpen. Dit kan o.a. leiden tot boosheid en/of dat het kind zich terug wil trekken. Kinderen met autisme doen dingen graag volgens een vast patroon. Het is voor hen belangrijk dat zij weten waar zij aan toe zijn en wat er gaat gebeuren. 

Moeilijkheden in het sociale contact, prikkelgevoeligheid en een strakke denkstijl, hoeven niet altijd het gevolg van autisme te zijn. Zorgvuldige diagnostiek is belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen met een passende behandelvorm.

Meer informatie vindt u hier.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Echt lekker, die appels in De Kinderkliniek!

Weet je dat er altijd appels zijn in De Kinderkliniek, heerlijk, ik eet er altijd eentje op de terugweg naar huis.

Lang leve de Muziekids studio!

Als ik naar de KinderGGZ ga, loop ik ook altijd even naar de Muziekids studio, want daar mag ik altijd muziek maken. Ik mag ook DJ zijn. Best cool toch?