Als een kind zich langer dan twee weken somber voelt, snel geïrriteerd is en weinig energie heeft, kan dat wijzen op een depressie. Ieder kind heeft weleens last van een somber gevoel. Van die dagen dat alles tegenzit, dat een kind minder vrolijk is en snel verdrietig is. Als dit nare gevoel na een tijd weer overgaat, heeft een kind waarschijnlijk last gehad van een dipje waarin het niet zo lekker in zijn vel zat. Blijft een kind zich ongelukkig voelen, veel problemen en tegenslagen zien en worden zij alsmaar somberder, dan is het verstandig om hulp te zoeken. Hoe sneller er hulp wordt gezocht, hoe beter dat is. Een depressie uit zich anders per persoon en per leeftijd.

Een somber gevoel hoeft niet altijd het gevolg te zijn van een depressie. Zorgvuldige diagnostiek is belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen met een passende behandelvorm.

Meer informatie over stemmingsproblemen vindt u hier.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Echt lekker, die appels in De Kinderkliniek!

Weet je dat er altijd appels zijn in De Kinderkliniek, heerlijk, ik eet er altijd eentje op de terugweg naar huis.

Lang leve de Muziekids studio!

Als ik naar de KinderGGZ ga, loop ik ook altijd even naar de Muziekids studio, want daar mag ik altijd muziek maken. Ik mag ook DJ zijn. Best cool toch?