Geplaatst op 27 oktober 2021

Unieke dagbehandeling voor de allerkleinsten

De KinderGGZ biedt met IMH poliklinische diagnostiek en behandeling voor kinderen tot 6 jaar. Onderdeel van deze poli is de unieke dagbehandeling – Magnolia – waar gewerkt wordt volgens de Infant Mental Health (IMH) visie. Magnolia is een gespecialiseerde dagbehandeling voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar, die aansluit bij de bestaande IMH poli waar jonge kinderen en hun ouders of verzorgers terecht kunnen als er grote zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind en/of de relatie tussen ouder en kind. 

De KinderGGZ dagbehandeling Magnolia is een onderdeel van de Infant Mental Health poli van De KinderGGZ, waar diagnostiek en deeltijdbehandeling voor kinderen van 0-6 jaar samen met hun ouders plaatsvindt. Doel van deze diagnostiek en behandeling is, om in een zo vroeg mogelijk stadium van de ontwikkeling, een verklaring te vinden voor de problemen van het kind en zo mogelijk hiervoor een oplossing te zoeken. Het op jonge leeftijd begeleiden van de kinderen kan problemen op latere leeftijd voorkomen. De relatie tussen ouder(s) en kind is hierin het belangrijkste aanknopingspunt.

Binnen de groep wordt gekeken naar het gedrag van kinderen en ouders binnen gewone, dagelijkse situaties (hoe eet/speelt/slaapt het kind, hoe verloopt de verzorging, hoe reageert het kind op regels en grenzen, hoe verloopt de ontwikkeling van het kind). De behandeling is erop gericht de rol van ouders in die relatie en in die situatie te versterken.

Preventie loont daarom wordt jong gestart en is er oog voor het hele gezin!

De medewerkers van de IMH dagbehandeling Magnolia werken vanzelfsprekend nauw samen met ons team kinderartsen. 

Omroep Flevoland is bij ons langs geweest om te praten over onze nieuwe plannen, zie het nieuwsitem op hun site:  https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/227431/unieke-behandeling-voor-allerkleinsten-in-kinderkliniek

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *